Over mij

Tijdens een lange reis door de Himalaya in 1999, maakte ik kennis met het Tibetaans boeddhisme. De diepere verbinding ontstond tijdens de ontmoetingen met de 17e Karmapa in het Guyoto klooster in Noord-India. Vlak daarvoor was Karmapa uit Tibet naar India gevlucht en ik was daar ook. De jaren daarop ontving ik teachings van lama’s en leraren uit Karmapa’s Kagyu lingeage. Dr. Akong Tulku Rinpoche van het klooster Samye Ling in Schotland introduceerde mij in het pad van Compassie en de  Mani mantra. Het chanten en zingen van Tibetaanse prayers was voor mij direct vertrouwd. Na enkele jaren studie en beoefening werd ik Omzee (voorzanger).

Klassieke zang

Mijn passie voor het werken met mijn stem groeide en sinds 2010 zing ik ook klassiek bariton in meesterwerken van Bach, zoals de Mattheus Passion. Met zanglessen, opera(projecten) en oratorium heb ik mijn stem verder ontwikkeld en verfijnd. Graag zing ik mystieke hymnes uit de Middeleeuwen vanuit het hart. Tijdens reizen langs de Oude wegen van Europa komen deze vanzelf naar boven op inspirerende plaatsen en in de stilte van de natuur. Onderstaand de opera Orfeo & Euridice. We maken Euridice klaar voor haar reis naar de Onderwereld.

In het werken en zingen met klankschaal komt voor mij alles samen.  Graag werk ik samen met gelijkgestemde musici, zangers of meditators. Samenwerken en verbinding vanuit het hart maakt krachtiger en brengt het mooiste naar boven!