Over mij

Tijdens een lange reis door de Himalaya in 1999, maakte ik kennis met het Tibetaansboeddhisme. De diepere verbinding ontstond tijdens de ontmoetingen met de 17e Karmapa in het Guyoto klooster in Noord-India. Vlak daarvoor was de Karmapa als 14 jarige, uit Tibet gevlucht. De jaren daarop ontving ik teachings van lama’s en leraren uit Karmapa’s Kagyu lingeage. Dr. Akong Tulku Rinpoche van het klooster Samye Ling in Schotland introduceerde mij in het pad van Compassie & Mantra’s. Het chanten van Tibetaanse prayers was voor mij direct vertrouwd. Na enkele jaren studie en beoefening werd ik Omzee (voorzanger).

De passie voor het werken met mijn stem groeide en sinds 2010 zing ik ook klassiek bariton in meesterwerken van Bach, zoals de Mattheus Passion. Met zanglessen, opera(projecten) en oratorium heb ik mijn stem verder ontwikkeld.

In Nederland studeerde ik milieu- en scheikunde en ben ik als Master in Watermanagement afgestudeerd. Ook was ik wedstrijdschaatser. In die tijd kwam Oosterse filosofie en mind training op mijn pad. Na afronding van mijn schaatscarrière volgde ik de opleidingen tot sport- en shiatsu masseur. Vervolgens ben ik vele jaren interim projectmanager geweest bij grote civieltechnisch projecten. Mijn focus ligt nu volledige op het geven van sessies, reizen en het maken van nieuwe connecties.

Lu Jong / Tibetaanse Healing Yoga
Bij Tulku Lobsang Rinpoche deed ik de scholing tot Lu Jong docent; Tibetaanse Healing Yoga. De 5 elementen oefeningen geef ik regelmatig in groepssessies. De volledige Lu Jong beoefen ik voor mijn zelf.

Sound & Mantra Healing
Het voor de eerste keer horen van de grote Tibetaanse hoorn en klooster drum was voor mij een echte wake-up call. Een directe verbinding met de bron. Tijdens het werken met de klankschalen, mantra’s drum, gong en of stemvorken verbind en stem ik me continue af op de bron en het hier en nu.

Bij de Tibetaanse dokter Nida Chenagtsang heb ik de opleidingen Mantra Healing gevolgd.
Mantra healing is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Tibetaanse Geneeskunde, die holistisch is. Helende mantra’s werken op orgaan- en energetisch niveau en zijn zeer specifiek. Regelmatig doe ik mantra retraites als onderdeel van mijn studie en ontwikkeling als sound en mantra healer.

Samen zijn we graag in de natuur. In de sessies werken we vaak met eenvoudige ceremonies uit de Sjamanistische tradities van de Himalaya en Andes. Elles deed het volledige Medicijn Wiel van de 4 Winds en ik liep daar (automatisch) in mee. Samen hebben we verschillende intuïtieve trainingen en retraites gedaan.